Ohjelma

Seminaariohjelma, aikataulu:

Torstai 15.2.2018 klo 11:00 - 18:15
Perjantai 16.2.2018 klo 10:15 - 17:45

Paneelikohtaiset aikataulut löydät kohdasta: Seminaarit

Teemat 2018

MARSin seminaariohjelmisto rakentuu tänäkin vuonna erityisesti elävän musiikin toimialan ilmiöihin, osa-alueisiin ja tulevaisuudennäkymiin keskittyen. Näkökulmia livebisnekseen otetaan niin festareista, klubeista ja konserttisaleista, artisteista, medioista kuin palveluntarjoajistakin lähtien.

Kuva: Miikka Varila

Muutos on MARS-festivaalin kattoteema 2018

Tulevan MARSin kattoteema on muutos. Miten musiikki- ja liveala on viime vuosina kehittynyt? Millaisten muutosten kourissa parhaillaan eletään, ja ennen kaikkea, miltä tulevaisuus alalla näyttää? Miten liveyleisö muuttuu ja miten muutoksiin tulisi vastata? Tarjoaako uusi kysyntä tilaisuuksia uusille toimijoille, entä kykenevätkö vanhat toimijat reagoimaan muutokseen uusin toimintatavoin ja sisällöin? Nähdäänkö alaa koskevat muutokset ja trendit ongelmina vai mahdollisuuksina? Miten muutosta ja kehitystä voidaan ennakoida niin makrotasolla kuin yksittäisen pienyrittäjänkin silmin? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaavat alan kovimmat ammattilaiset ja kiinnostavimmat uudet tulokkaat.

Kuva: Miikka Varila

Festarisimulatiot palaavat MARSiin!

MARSin viimevuotisen ohjelman keihäänkärkenä nähtiin tapahtumaturvallisuutta käsittelevä festarisimulaatio, missä alan kovimmat osaajat ratkoivat samanaikaisesti katastrofiskenaarioita fiktiivisten Jupiter Festivalin ja Venus Festivalin parissa. Tänä vuonna niin Jupiter kuin Venuskin tekevät paluun MARSiin ja niiden kautta käsitellään livealan päätöksentekoa laajemminkin kuin ainoastaan tapahtumaturvallisuutta käsitellen.