MARS GOES SAD: SEINÄJOKI ARTIST DAY 2019

Ei auta itku musamarkkinoilla. Siksi järjestetään musiikkialan koulutspäivä MARS goes SAD. Tarjolla kaikille avoimia sessioita ja yksityisiä sparrauksia. Maksuttoman päivän järjestää Rytmi-instituutti Rytmikorjaamon Varickossa lauantaina 16.2.2019.

 

SEINÄJOKI ARTIST DAY 2019 OHJELMA:

MUSIIKIN JULKAISU

KLO 12.00-13.00 

Maailma on muuttunut ja musiikin julkaisu siinä samassa. Missä mennään tänä päivänä? Musiikkia voi julkaista entistä helpommin, mutta miten yleisön saa löytämään sen? Mikä on levy-yhtiöiden rooli musiikin julkaisussa tänä päivänä? Keskustelemassa moderaattori Osku Ketolan (Elonkerjuu) johdolla julkaisualan konkarit Riku Pääkkönen (Ranka Kustannus) ja Jaakko Tarvainen (Inverse Music Group).

 

MUSIIKIN TEKEMINEN

KLO 13.10-14.10

Miten kehittyä ammattimaisena musiikintekijänä? Mikä on House Writing- sopimus? Lumi Ollila Suomen Musiikintekijät ry:ltä avaa näitä teemoja ja kertoo, miten yhdistyksen jäsenyydestä voi hyötyä. 

 

Lounas

 

OMAKUSTANNE

KLO 14.45-15.30

Mitä kaikkea omakustanteen tekemiseen liittyy? Muusikoiden liiton freeasiamies, muusikko Jaska Lukkarinen avaa omakustanteen tekemisen prosessia Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana yhtyeen ”Pidä valot päällä” omakustanteen kautta.

 

MUSIIKIN TEKIJÄN TULONMUODOSTUS

KLO 15.35-16.20

Tekijänoikeuksien ABC musiikintekijälle. Miten tekijänoikeuksilla ansaitaan? Mitä Teosto tekee? Tietoa tekijänoikeuksista jakaa Teosto ry:n asiakassuhdepäällikkö Antti Rask.

 

BIISIGRILLI

KLO 16.30-17.30

Biisigrillissä grillataan muutaman nousevan artistin/yhtyeen omaa uutta musiikkia. Rakentavassa hengessä musiikkialan ammattilaiset eli ”grillimestarit” avaavat ajatteluaan siitä, onko kuultu biisi kypsä musamarkkinoille. Onko biisi vielä raaka, puolikypsä vai kypsä? Biisigrillaajina Osku Ketolan (Elonkerjuu) johdolla Marja Kokko (Universal Music), Jonas Olsson (Isolla Music), Marko Kivelä (Selmu) & Jaska Lukkarinen (Musikoiden liitto).

 

SAD BAND JAM

KLO 18.00

Alueen musiikkikoulujen kokoontumisajot. Musiikkia voi opiskella monenmuotoisesti. Musiikin opiskelijat Keski-Pohjanman Konservatoriosta, Seinäjoen Kansalaisopiton Luovaamosta, Kauhajoen kansanopiston Pop/Jazz-linjalta, Ilmajoen Etelä-Pohjanmaan opiston rytmilinjalta sekä Vaasan rokkikoulusta esittäytyvät soittaen.

 

SEINÄJOKI ARTIST DAY 2019 PUHUJAT

 

Osku Ketola, Elonkerjuu
seminaarit: Musiikin julkaisu & Biisigrilli

Kuvatuottajan koulutuksen saanut Osku Ketola on musiikin monitoimimies. Miehen monipuoliseen uraan mahtuu kymmenvuotinen taival Warner Musicin tuotantopäällikkönä ja  muutama vuosi Kaiku Entertainment A&R managerina. Viime vuodet Osku on toiminut Etelä-Pohjanmaan alueen kehittäjänä mm. Rytmikorjaamon kehittämisen projektipäällikkönä. Ikänsä musiikkia eri kokoonpanoissa säveltänyt ja esittänyt mies musisoi edelleen, nykyään mies löytyy Elonkerjuu orkesterin riveistä.

 

 

Jaakko Tarvainen, Inverse Music Group
seminaari: Musiikin julkaisu

Jaakko Tarvainen on toiminut ammatillisesti noin 15 vuotta marginaalimusiikin ja riippumattoman äänite- ja tapahtumatuotannon parissa. Inverse Music Group on tarjonnut vuodesta 2011 artisteille musiikin julkaisemiseen, promootioon ja jakeluun liittyviä asiantuntijapalveluja ja kehittänyt artistikeskeisiä ratkaisuja julkaisutoiminnan mahdollistamiseen nopean muutoksen pyörteissä olevalla alalla.

Riku Pääkkönen, Ranka Kustannus
Seminaari: Musiikin Julkaisu

Riku Pääkkösellä on laaja kokemus musiikibisneksen maailmasta. Pääkkösen perusti itsenäisen levy-yhtiön Spinefarm Recordsin vuonna 1990, jonka artisteihin kuului monia Suomen metallimusiikin suuria yhtyeitä kuten Nightwish, Children of Bodom ja Sonata Arctica. Vuonna 2003 Pääkkönen myi Spinefarm Recordsin Universalille siirtyen itsekin töihin tälle major-levy-yhtiölle. Pääkkönen palasi itsenäisen levy-yhtiö toiminnan pariin vuonna 2013 perustamalla Ranka Kustannuksen.  

 

Lumi Ollila, Suomen Musiikintekijät ry
seminaari: Musiikin tekeminen

Lumi Ollila toimii Suomen Musiikintekijät ry:llä koordinaattorina. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. sopimusneuvonta sekä tapahtumien järjestely. Lumi on myös itse laulaja-lauluntekijä ja tekee musiikkia nimellä Milou. Koulutukseltaan Lumi on OTM ja ohjelmatuottaja.

 

Jaska Lukkarinen, Muusikkojen liitto
seminaart: Omakustanne & Biisigrilli

Jaska Lukkarinen tunnetaan Suomen musiikkikartalla monesta. Eri musiikkilajeista ja -tyyleistä toiseen sujuvasti siirtyvä rumpali kuuluu maamme kysytyimpiin muusikoihin. Jaska on soittanut ja levyttänyt useiden kokoonpanojen kanssa mm. Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana, Jaska Lukkarinen Trio, Honey B and the T Bones ja Värttinä. Jaska on myös aktiivinen opettaja ja säveltäjä sekä pyörittää omaa levymerkkiään, Jaskaa. Muusikoiden liiton friiasiamiehenä Jaska on toiminut vuodesta 2017.

 

 

Antti Rask, Asiakassuhdepäällikkö, Teosto
seminaari: musiikin tekijän tulonmuodostus

Rask on työskennellyt Teostossa erilaisissa asiakaspalvelu- ja esimiestehtävissä vuodesta 2012. Sitä ennen hän toimi mm. Joensuun Popmuusikot ry:n hallituksessa ja Ilosaarirockin merchandise-vastaavana (2008-2011). Antti on myös aktiivinen muusikko ja musiikintekijä. Kokoonpanoista aktiivisimmat ovat eteläpohjalaisia kansanlauluja esittävä Antti & Isotalo ja mm. SuomiLovestakin tuttu Higher Ground -gospelkuoro.

 

Marja Kokko, Head of A&R, Universal Music
seminaari
: Biisigrilli

Pohjalaistaustainen Marja Kokko toimii Universal Music -levy-yhtiällä Head of A&R:nä. Ennen Universalia Marja on toiminut mm. Radio Novan vastaavana tuottajana, pr-päällikkönä, tuottajana, toimittajana ja käsikirjoittajana tv-tuotannoissa. Marja on työskennellyt myös toimittajana Iltalehdessä ja Ilonassa. Universalilla hän työskentelee mm. Pyhimyksen, Tuure Kilpeläisen, Olavi Uusivirran, Vilma Alinan, Kasmirin ja Jannan kanssa.

 

Jonas Olsson, Isolla Music
seminaari: Biisigrilli

Jonas Olsson on tuottaja ja laulunkirjoittaja. Jonas on työskennellyt musiikin parissa vuodesta 2005, hänen kädenjälkeään on kuultu monen suomalaisen ja kansainvälisen artistin äänitteillä mm. Robin (vuoden myydyin suomalainen levy 2014), Arttu Wiskari, Roope Salminen & Koirat, Kasmir, Nikke Ankara, Janna, Samae Koskinen, Maude (FRA), Radical Something (US) etc.

 

Marko Kivelä, Seinäjoen elävän musiikin yhdistys
seminaari: Biisigrilli

Toiminnanjohtaja Selmu ry, toimitusjohtaja Seinäjoki Festivals Oy (Provinssi). Elävää musiikkia vuodesta 1976. Vahva hevitausta, nykyään uppoaa lähinnä kaikki muu. Vastaa yllämainittujen työtehtävien lisäksi Rytmikorjaamon ohjelmiston buukauksesta sekä oman levy-yhtiön pyörittämisestä. Suosikkiasioita ovat jäätelö, kissat ja kesä. Vähiten suosikkeja ovat korianteri, kova tuuli ja öykkärit.

 

 

Sparrauksista ja SAD-päivästä lisää:

www.rytmi-instituutti.fi/sad2019

FB: MARS goes SAD 2019

#MARSgoesSAD