<

SEMINAARIT

MARSin seminaariohjelma sijoittuu päiville:

torstai 13.2.2020
perjantai 14.2.2020
 

Tähän mennessä julkaistuja seminaarisisältöjä ovat:

 

Aki Roukala avaa Maustetytöt-ilmiötä ja Bättre Folkin taustaa

Maustetytöt on tämän hetken puhutuin kotimainen pop-ilmiö, mutta miten se kasvoi niin isoksi? Aiemmin Image-lehden valokuvaajana toiminut Aki Roukala (s. 1978) on manageroinut Maustetyttöjen lisäksi mm. Mirel Wagneria ja kirjailija Miki Liukkosta. Hänet tunnetaan myös taiteellisesti kunnianhimoisen Bättre Folk -festivaalin perustajana. Kuinka kulttuuria brändätään sisällön ehdoilla niin, että yleisökin ostaa paketin? Muun muassa edesmenneen musadiggareiden turvasatamamedia Nuorgamin vastaavana toimittajana tunnettu Matti Markkola haastattelee Roukalaa.

 

Jukka Nousiainen ja yhteisöllisyyden merkitys

Kaikki artistit eivät tarvitse musiikkibisneksen rakenteita ja koneistoa. Kaikki ihmiset kuitenkin tarvitsevat toisiaan. ”Samassa veneessä” on keskustelu yhteisöllisyyden merkityksestä omaehtoisessa tekemisessä. Kokemuksiaan ja näkemyksiään jakaa mm. Räjäyttäjät-yhtyeestä ja kriitikoiden suitsuttamasta soolourasta tuttu lauluntekijä Jukka Nousiainen.

 

Festarisimulaatio

Rakastettu Festarisimulaatio avaa perjantaipäivän uusiutuneessa muodossaan. Simulaatiota jo kolmen vuoden ajan luotsannut Ari Solja (Securitas Events) johdattaa tänäkin vuonna kattauksen Suomen eturivin festivaaliammattilaisia kuvitteellisten, mutta todellisesta maailmasta ammentavien asetelmien ja pähkinöiden pariin.

 

Access All Areas Podcast: Live on MARS

Musiikkijohtaja Mikko Koivusipilän ja musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaaren (Nelonen Media) luotsaama, syksyllä 2018 syntynyt Suomen suorapuheisin musapodcast tutkailee alan ilmiöitä näköalapaikalta. MARSissa livenä tallennettavassa jaksossa kuullaan myös taatusti teräväkielisiä vieraita!

 

LiveFIN ry:n tutkimustulokset

LiveFIN ry:n toimesta MARSissa kuullaan jälleen tuoreita tutkimustuloksia ja niihin pohjautuvaa keskustelua kahdestakin eri teemasta. Tapahtumaan mennessä valmistuvat niin nykynuorison suhdetta elävään musiikkiin peilaavan tutkimuksen tulokset, kuin elävän musiikin kentän tilaa toimijoiden itsensä silmin tarkasteleva toimialabarometrikin. 

 

MARSin ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan talven aikana. Jää kuulolle!