MARSin vuoden 2020 teema on tinkimättömyys

MARS järjestetään 12.-15.2.2020 Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Seminaarit ajoittuvat päiville 13.-14.2.2020. MARS on päivisin musiikin ammattilaistapahtuma ja iltaisin koko kaupungin musiikkifestivaali. MARS on tarkoitettu niin alan ammattilaisille, tutkijoille, opiskelijoille kuin harrastajillekin.
 

Järjestyksessään 11. MARS-festivaalin torstai- ja perjantaipäivät täyttyvät tuttuun tapaan puheohjelmasta, jossa kymmenet kotimaiset musiikkialan ammattilaiset valikoiduilla ulkomaisilla vierailijoilla edistävät alan sisäistä vuoropuhelua kohti parempaa yhteistä tulevaisuutta. Ohjelmisto painottuu erityisesti elävän musiikin kentälle suurempaa kokonaisuutta unohtamatta.
 

MARSin tämänvuotisen puheohjelman keskiössä on tinkimättömyys. Mitä tarkoitamme tinkimättömyydellä?
 

Ensimmäinen ja historiallinen mielikuva tinkimättömyydestä musiikkialan kontekstissa liittyy artistin minään ja musiikin syntymisen puhtauteen. Vaikuttavatko ulkoiset - erityisesti kaupalliset - tahot ja voimat siihen, millainen laulu syntyy ja miten, tai miltä artisti näyttää, kuulostaa tai mitä hän edustaa. Puhutaan siis useimmiten taiteellisuuden ja kaupallisuuden kohtaamisesta.
 

Laajemmassa kuvassa, sanakirjamääritelmien tasolla, tinkimättömyydellä viitataan esimerkiksi päättäväisyyteen tehdä jokin asia mahdollisimman hyvin. Tinkimätön henkilö ei tee kompromisseja. Viitataan ehdottomuuteen, järkkymättömyyteen, toisinaan jopa tiukkaan ja ankaraan otteeseen. Toisaalta myös persoonaan, joka on ihanteilleen uskollinen - joka ei myy itseään.
 

Onko tinkimättömyys hyve musiikkialalla vuonna 2020? Millaisten asioiden takana koemme tärkeäksi seisoa järkkymättöminä tai ehdottomina? Ohjaavatko ihanteet meitä tai tekemisiämme tänäkin päivänä? Millaisille tinkimättömyyden piirteille emme näe sijaa yhteisössämme?
 

Entä mitä on laadusta tinkimätön tapahtumatuottaminen - tai mitä ylipäätään on laatu tapahtumissa sisältöineen, palveluineen, ympäristöineen ja prosesseineen? Miten kuluttaja määrittelee laadun ja onko määritelmä muuttumassa? Millaisissa asioissa kuluttajan - esimerkiksi festarikävijän - asenne suhteessa laatuun on tinkimätön?
 

Tinkimättömyys johtaa meidät luontevasti myös viranomaiskäytänteiden, lakien, säädösten ja kuluttajan oikeuksien piiriin. MARSin puheohjelma sivuaa siis päivänpolttavia aiheita myös tällä sektorilla.
 

Totuttuun tapaan MARSin linja pysyy raikkaassa yhdistelmässä asiallista, viihteellistä, kriittistä, spontaania, tieteellistä, rohkeaa ja pohdiskelevaa. Ennen kaikkea MARS-keskustelun halutaan yhdistävän kenttää ja ohjaavan näkökulmaamme yhteiseen hyvään ja kestävään tulevaisuuteen tähtääväksi.
 

#marsfest20
#liveonmars20

 

MARSia järjestävät Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys, Rytmi-Instituutti, Lastenkulttuurikeskus Louhimo, Into Seinäjoki sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

 

SEMINAARIOHJELMA ON LOPPUUNMYYTY!

Seminaaripäivät sijoittuvat päiville torstai 13. - perjantai 14.2.2020. Seminaariohjelma on loppuunmyyty. Livekeikoille saa kuitenkin vielä pääsylippuja. Ennakkoliput valikoiduille keikoille myy Tiketti


Seminaarilippujen hinnat (alv 0 %)
 

EARLY BIRD -liput 31.10.2019 saakka:
2 päivää (TO-PE) 122,50 €
1 päivä (TO tai PE) 82,50 € 
opiskelija 2 päivää 32,50 €


1.11.2019 - 31.1.2020:
2 päivää (TO-PE) 172,50 €
1 päivä (TO tai PE) 112,50 €
opiskelija 2 päivää 62,50 €


1.2.2020 alkaen tapahtumaan saakka:
2 päivää (TO-PE) 202,50 €
1 päivä (TO tai PE) 132,50 €

Huom! Hintoihin sisältyy palvelumaksu, mutta lisätään arvonlisävero 24 %.


Lisätietoja:

Tuottaja
Jenna Lahtinen 
jenna@marsfestivaali.fi

Tuotannon assistentti
Mirka Koivumäki
mirka@marsfestivaali.fi