PUHUJAT

Aki Roukala

Manageri, valokuvaaja, taiteellinen johtaja, Is This Art!, Bättre Folk, Luminous Artist


Media-alan vaikuttaja ja manageri Aki Roukala on aiemmin toiminut Image-lehden valokuvaajana ja nyt hän manageroi mm. Maustetyttöjä. Roukala on ollut perustamassa Bättre Folk -festivaalia ja vuonna 2014 hän perusti oman levy-yhtiön nimeltä Is This Art!


Osallistuu keskusteluun

Managerihaastattelussa
Aki Roukala Pe 14.2. klo 13:15 - 14:00
SeminaarisaliAnnakaisa Anttila

Kumppanuuspäällikkö, Ruisrock / Tuottaja-Anttila


Anttila on työskennellyt tapahtumien ja festivaalien parissa vuodesta 2006 ja on viimeiset kahdeksan vuotta ollut eri rooleissa Ruisrockissa. Tänä päivänä Anttila vastaa Ruisrockin yhteistyökumppaneista sekä toimii kulttuurialalla yrittäjänä monenlaisissa projekteissa luovana tuottajana.


Osallistuu keskusteluun

Onko kulttuuria vaikea myydä vai vaikea ostaa?
To 13.2. klo 12:15 - 13:00
SeminaarisaliAnni Lötjönen

Laulaja, Huora-yhtye


Lötjönen on entinen lähihoitaja (erikoistunut päihde-ja mielenterveysongelmien hoitoon), nykyinen sanoittaja & laulaja Huorassa sekä opiskelija HEO kansanopistossa (Radio- ja tv-journalismi) ja tuleva kirjailija (Kustantaja Johnny Kniga).


Osallistuu keskusteluun

Hulluuden Highway – Artistin jaksaminen ja mielenterveys
To 13.2. klo 14:15 - 15:00
SeminaarisaliAntti Yli-Halla

Tuottaja, ILMIÖ-festivaali


Turun indieskenen nuori monihäärääjä Antti Yli-Halla aloitti uransa järjestämällä keikkoja ja klubeja Telmu ry:ssä sekä H2Ö-festivaalin talkoovastaavana. Nykyisin hän toimii Dynamon ja Bar Kukan ohjelmapäällikkönä, aktiivisena DJ’nä sekä ILMIÖ- festivaalin tuotantoryhmässä. Yli-Halla on koulutukseltaan kulttuurituottaja.


Osallistuu keskusteluun

Live-kentän toimialabarometri: "Tuotamme mielihyvää"
To 13.2. klo 11:00 - 11:45
SeminaarisaliAri Solja

Senior Project Manager, Securitas Events Oy


Tapahtumaturvallisuuden juuret jo -90 luvulla, päivittäisenä työnä viimeiset 10 vuotta. Työskennellyt laajasti eri tehtävissä, erilaisissa tapahtumissa. Viime vuosina keskittyen kiertueiden, konserttien ja festivaalien turvallisuussuunnitteluun- sekä johtotehtäviin.


Osallistuu keskusteluun

Festarisimulaatio 4.0
Pe 14.2. klo 10:30 - 11:45
SeminaarisaliCarla Ahonius

Manageri ja toimitusjohtaja, Manage Me Oy


Ahonius on musiikkifani, joka päätyi alalle Madonnan innoittamana. Manage Me Oy:n perustaja ja omistaja. Tärkeintä hänelle on ihmisten hyvinvointi ja se, että hommat tehdään isolla sydämellä.


Osallistuu keskusteluun

Stadionpaneeli 2020
To 13.2. klo 15:15 - 16:00
SeminaarisaliDJ Orion

DJ, Muusikko


13 vuotta YleX:llä elektronisen musiikin ohjelmia toimittanut DJ Orion on konemusiikin monitoimimies. Omaa Absence of Facts -levymerkkiään pyörittävä herra on toimii tänä vuonna Emma Gaalan tuomaristossa sekä Uuden Musiikin Kilpailun DJ:nä, toimitti viime vuoden puolella 500. radiolähetyksensä ja sai musiikkiaan BBC1:n Essential Mixiin. Hän on keikkaillut klubeilla Grönlannista Alaskaan ja Berliinistä Lontoon Ministry of Soundiin ja tekee jatkuvaa työtä kotimaisen konemusiikin kulttuurin puolesta.


Osallistuu keskusteluun

Marginaalimusiikista valtavirtaa
La 15.2. klo 11:00-12:00Foto Järvinen

Festivaalipäällikkö, Rockfestari Naamat


Naamat-festarin perustajajäsen on 20 vuoden festarijohdon ohella touhunnut alalla muutenkin: Esimerkiksi pyörittänyt Wannabe Tours - Seuramatkat Helvetistä -matkatoimistoa, jonka konseptissa bändit rundasivat Baltiassa yhdessä fanien kanssa, keikkaillut eri kokoonpanoissa ympäri Suomea sekä aiheuttanut yleistä pahennusta.


Osallistuu keskusteluun

Samassa veneessä - Yhteisöllisyys omaehtoisessa tekemisessä
To 13.2. klo 15:00 - 15:45
Silent-saliFriso Visser

Innovation Lead, Innofest


Friso is an enthusiastic realist. Or a pessimistic idealist. Whatever you call him, Friso is always looking for real results in new ways, because the old ways don’t seem to work anymore. Within Innofest he is responsible for developing the innovation test and helping startups test their innovation on festivals. With his own startup Brain Fuel Friso develops brainstorming and innovation methods and organizes sessions for companies including Disney, KLM and of course Innofest!


Osallistuu keskusteluun

Tapahtumista buustia bisnekselle - Innofest making future better
To 13.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliHannemari Niemi

Kehittämispäällikkö, Into Seinäjoki Oy


Hannemari Niemi työskentelee Into Seinäjoki Oy:ssä kehittämispäällikkönä. Hän vastaa paitsi kehittämistoimenpiteiden ja -hankkeiden valmistelusta, myös kumppanuuksista. Hannemari innostuu yhdessä tekemisestä ja uskoo verkostoitumisen voimaan. Muutosta ei kannata vastustaa, se tapahtuu joka tapauksessa, joten hän pyrkii olemaan siinä aktiivisesti mukana.


Osallistuu keskusteluun

Tapahtumista buustia bisnekselle - Innofest making future better
To 13.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliHannu Sormunen

, Aspen Music Oy / Lasso Entertainment Oy


Hannu Sormunen on pitkän linjan musiikkiammattilainen, joka toimi vuosina 1988 - 2011 major-levy-yhtiöissä (Sony, EMI, BMG, Universal) markkinointi- ja A&R-tehtävissä. Vuonna 2011 Aspen Ranch äänitysstudionsa ympärille perustamansa Aspen Music Oy:n kautta Hannu Sormunen on toiminut mm. Robinin managerina ja tuottajana. Vuonna 2015 Aspen Music perusti yhdessä Nouhau Productionsin kanssa uuden yhtiön, Lasso Entertainment Oy:n, joka on ollut mukana erilaisissa kaupallistamisprojekteissa, elokuvissa mm. Tom of Finland. Lassolla on label service -palvelu, jonka kautta musiikkiaan ovat julkaisseet mm. Kuunkuiskaajat ja Remu & Hurriganes.


Osallistuu keskusteluun

Biisigrilli
La 15.2. klo 15:00 - 16:00Harri "Määmi" Niemi

Juontaja, Femmagaala


Ääni radioasemilla, levy-yhtiön tiedotuspäällikkö, soittaja, kiva ihminen. Yöllä tulevat ahmat.


Osallistuu keskusteluun

Femmagaala
Pe 14.2. klo 16:15 - 17:15
SeminaarisaliHarri Homi

Muotoilija, LiveFIN ry


Harri Homi on kestävään kehitykseen ja yhteiskunnalliseen muotoiluun/muutokseen orientoitunut taideteollinen muotoilija.


Osallistuu keskusteluun

Nuorten suusta: "Ei kiinnosta muut kun lätkä ja tylleröt"
Pe 14.2. klo 14:15 - 15:00
SeminaarisaliHeidi Paalanen

Musiikintekijä,


Heidi Maria Paalanen on pitkän linjan musiikintekijä ja kirjoittanut kappaleita mm. Jannika B:lle, Robinille, Jesse Kaikurannalle ja Laura Voutilaiselle. Paalanen on Elements Musicin housewriter ja opettaa myös nuoria musiikintekijöitä Keski-Pohjanmaan konservatorion ammattilinjalla.


Osallistuu keskusteluun

Biisigrilli
La 15.2. klo 15:00 - 16:00Heini Strand

, Kirjailija, toimittaja


Heini Strand on kirjoittaja ja kirjastotyöntekijä. Tehnyt sivutöitä musiikkitoimittajana vuodesta 2007 lähtien. Tammikuussa 2019 ilmestyi Strandin kirjoittama tietoteos Hyvä verse – Suomiräpin naiset, joka käsittelee naispuolisia suomalaisia räppäreitä ensimmäistä kertaa kirjan mitassa.


Osallistuu keskusteluun

Täältä tulee feministinen rap
Pe 14.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliIina Maula

Project Manager , Fullsteam Agency Oy


Fullsteam Agencyn projektipäällikkö Iina Maula on työskennellyt livealalla yli 10 vuotta, mm. Provinssin vastaavana artistituottajana sekä Rytmikorjaamon tuottajana. Fullsteamille Iina siirtyi syksyllä 2011 työskennellen pitkään Rauha Kyyrön henkilökohtaisena assistenttina. Projektipäällikkönä Iina on vastannut viime vuosina mm. Cheekin Valot Sammuu -stadionkonserteista, Ed Sheeran -suurkonserteista sekä Rammsteinin Ratinan stadionkonserteista.


Osallistuu keskusteluun

Festarisimulaatio 4.0
Pe 14.2. klo 10:30 - 11:45
SeminaarisaliIisa Pajula

Laulaja-lauluntekijä, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Iisa / Terapeutti Iisa Pajula


Iisa Pajula kirjoittaa ja esittää musiikkia artistinimellä Iisa. Kiinnostus mielen moniin ulottuvuuksiin on ohjannut hänet myös terapeutin työn pariin. Pajula toimii Suomen Musiikintekijöiden hallituksessa. 


Osallistuu keskusteluun

Hulluuden Highway – Artistin jaksaminen ja mielenterveys
To 13.2. klo 14:15 - 15:00
SeminaarisaliInka Rantakallio

Tutkija, toimittaja, DJ, Freelancer


FT Inka Rantakallio on rap-tutkija, musiikkitoimittaja (mm. Rumba) ja DJ. Suomiräppiä käsittelevän väitöskirjatutkimuksensa ohella hänet tunnetaan Bassoradion Rap Scholar -ohjelmasta sekä feministisen SOFA-yhtyeen keikka-DJ:nä.


Osallistuu keskusteluun

Täältä tulee feministinen rap
Pe 14.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliJaakko Laitinen

Laulaja, Jaakko Laitinen & Väärä Raha


Laitinen on Lappi-Balkan-pioneerien Jaakko Laitinen & Väärä Raha -yhtyeen laulaja ja lauluntekijä. Hänellä on takana 700 keikkaa 22 maassa 10 vuodessa ja seikkailut jatkuvat!


Osallistuu keskusteluun

Samassa veneessä - Yhteisöllisyys omaehtoisessa tekemisessä
To 13.2. klo 15:00 - 15:45
Silent-saliJake Hannula

Agent / Promoter, Warner Music Live


Hannula on tehnyt keikkamyyntiä 15 vuotta. Seitsemän vuotta sitten hän alkoi tekemään myös promoottorina isompia areenakeikkoja, joita siitä lähtien ollut useita vuosittain. Tällä hetkellä hän saa tehdä töitä suomen kovimpien artistien kanssa kuten Antti Tuisku, Chisu, Cledos, Haloo Helsinki! Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Michael Monroe, Mikael Gabriel, The Rasmus ja Vesala.


Osallistuu keskusteluun

Stadionpaneeli 2020
To 13.2. klo 15:15 - 16:00
SeminaarisaliJanne Flinkkilä

, Kulttuurituotanto Creat Osk


"Kirjoitan, konseptoin, tuotan. Pyrin tekemään asioita, joista innostun. Siten voi päätyä jopa Seinäjoelle."


Osallistuu keskusteluun

Do the Right Thing - Onko bisneksellä moraalia?
To 13.2. klo 13:15 - 14:00
SeminaarisaliJari Rask

Business Manager, Events, Sanoma Media Finland


Jari Rask työskentelee Sanoma Media Finlandin tapahtumien kaupallisten kumppanuuksien parissa. Lukuisten festivaalien lisäksi Sanoman tapahtumaportfolioon kuuluu mm. Stadionin avajaiset sekä Gloria Fashion Show. Aikaisemmin Rask on työskennellyt mm. Tiketin myyntijohtajana sekä luonut pitkän uran autourheilun parissa.


Osallistuu keskusteluun

Onko kulttuuria vaikea myydä vai vaikea ostaa?
To 13.2. klo 12:15 - 13:00
SeminaarisaliJenna Lahtinen

Tuottaja, mm. MARS, Provinssi, Ilosaarirock


Lahtinen aloitti uransa Jyväskylän Tanssisali Lutakosta noin 15 vuotta sitten. Nykyään hän työskentelee freelancer-tuottajana vuosittain noin viiden eri musiikkitapahtuman parissa, mm. MARSissa, Provinssissa ja Ilosaarirockissa. Lahtinen opiskelee parhaillaan kulttuurituotannon ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ja valmistuu keväällä 2020.


Osallistuu keskusteluun

Miten liveala voi?
Pe 14.2. klo 13:00 - 13:45
Silent-saliJohanna Rintamäki

Projektipäällikkö, Into Seinäjoki


Johanna on toiminut tapahtumatuottajana Espoossa, mutta paluumuuton myötä siirtyi aluekehittäjäksi Seinäjoelle. Päivätöiden ohessa ja äitiyslomien virikkeeksi perustanut Seinäjoelle designtapahtumia. Tällä hetkellä testauttaa työkseen yritysten ideoita suurtapahtumissa kaupungin kehitysyhtiön palkkalistoilla. 


Osallistuu keskusteluun

Tapahtumista buustia bisnekselle - Innofest making future better
To 13.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliJohanna Sauramäki

CEO, agent, manager, Saura Ohjelmapalvelu Oy


Sauramäen kokemus on karttunut vokaalimusiikin tuottamisesta ja viemisestä maailmalle, omista musiikkiharrastuksista, ja mainosgraafikon ja tapahtumatuotannon töistä. Seitsemän vuoden ikäinen yritys Saura Ohjelmapalvelu aloitti nimellä Sauramusiikki, mutta laajentui pian pitämään sisällään musiikkiagentuurin lisäksi manageripalveluita, kulttuurikahvilan, viinibaarin, tapahtumatuotannon ja graafisen suunnittelun toiminnan. Muutaman vuoden he ovat tuottaneet Iholla-musiikkiklubia ja heidän oma Juuri Nyt Urban Folk -festari on nyt kaksivuotias. Saurassa on 5 vakituista ja 5 osa-aikaista työntekijää ja sen kaikki toiminnot löytyvät tätä nykyä Café Saurahuoneesta Helsingin urbaanilta maaseudulta, Käpylästä. Agentuuriedustuksessa mm. Tuuletar, VILDÁ, Solju, Maija Kauhanen, Juurakko, VIMMA, Elsi Sloan, Trad.Attack! ja Puuluup.


Osallistuu keskusteluun

Onko kulttuuria vaikea myydä vai vaikea ostaa?
To 13.2. klo 12:15 - 13:00
SeminaarisaliJuha Korvola

Event Manager, Oy Hartwall Ab


Juha Korvola toimii Hartwallin event managerina vastaten yhteistyöstä sekä sponsoroinnista vuosittain yli 300:n Suomalaisen tapahtuman ja festivaalin osalta. Vähäisen vapaa-ajan täyttää intohimo ruokaan ja kotimaiseen jalkapalloon (Vaasan Palloseura).


Osallistuu keskusteluun

Onko kulttuuria vaikea myydä vai vaikea ostaa?
To 13.2. klo 12:15 - 13:00
SeminaarisaliJuho Vanhanen

Taiteilija, säveltäjä, kitaristi, tuottaja, freelancer, opiskelija


Vanhanen työskentelee kokeellisen musiikin saralla ja opiskelee tällä hetkellä musiikkituotantoa. Hän on tunnettu mm. Oranssi Pazuzu, Grave Pleasures, Atomikylä ja Waste of Space Orchestra yhtyeistä.


Osallistuu keskusteluun

State of independence
La 15.2. klo 12:10-13:10Jukka Nousiainen

Musiikin tekijä, kiertävä soittaja ja laulaja sekä levyjen julkaisija , Jukan Musiikki


Jukka Nousiainen on tehnyt musiikkia aina. Viime vuosina siitä on alkanut tulla elantoa muutenkin kuin katusoittamalla. Musiikkiala ei ole ollut hänelle ”kiinnostava uravalinta”. Nousiainen tekee vaan sitä mihin pystyy, sen verran kuin pystyy. Luultavimmin aina vain vähemmän. Jukan Musiikki julkaisee ja myy myös muiden samanhenkisten tekijöiden äänitteitä.


Osallistuu keskusteluun

Samassa veneessä - Yhteisöllisyys omaehtoisessa tekemisessä
To 13.2. klo 15:00 - 15:45
Silent-saliJussi Loukiainen

Perustaja ja toimitusjohtaja, Platonic Partnership


Yrittäjäperheessä kasvaneena oma pelistudio oli Jussi Loukiaisen haaveena jo pikkupoikana. Työ alkoi, kun Loukiainen lähti kehittämään Pohjanmaan peliklusteria toimiessaan Vaasassa alueen korkeakoulujen yhteisen yrityshautomon vetäjänä. Pian rooli kuitenkin vaihtui vuoden pelikehittäjänä palkitun Platonic Partnershipin perustajaksi ja toimitusjohtajaksi.


Osallistuu keskusteluun

Tapahtumista buustia bisnekselle - Innofest making future better
To 13.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliJussi Mäntysaari

Nelonen Median radioiden musiikkiosaston esimies, Musiikkipäällikkö


Musafanista musiikin ammattilaiseksi, työhistoriaa mm. Rumbasta, Voice TV:ltä, Radio Cityltä, Voicelta, Spotifylta ja nyttemmin Nelosen radioista. 9 vuotta musiikkipäällikkönä eri kanavilla ja senior editorina Spotifyssa.


Osallistuu keskusteluun

Access All Areas Podcast: Live on MARS
To 13.2. klo 16:15 - 17:15
SeminaarisaliKalle Keskinen

Promoottori , Loud`n Live Promotions Ltd


Kalle Keskinen toiminut yrittäjänä ja promoottorina tapahtuma-alalla 18 vuoden ajan. Kaikki alkoi Seinäjoen Vauhtiajoista, jotka järjestetään ensi kesänä 17. kerran. Vauhtiajojen lisäksi Keskisen yritys järjestää festivaaleja, konsertteja ja ulkoilmatapahtumia ympäri Suomen. Promoottorin uralle ei ole koulutusta, vaan väistämätön oppi on "kantapään koulu" ylä- ja alamäkineen, joita Keskinen on itsekin luonnollisesti saanut kokea molempia. Joskus alkuaikoina on ollut tapahtumassa järkkäreitä lähes enemmän kuin asiakkaita, mutta on myöskin myyty loppuun Hartwall Areena ja Olympiastadionkin.


Osallistuu keskusteluun

Voiko tapahtumakaupungin kesä ylikuumentua? Case: Seinäjoki
Pe 14.2. klo 15:00 - 15:45
Silent-saliKari Pössi

Agentti / manageri, Piikkikasvi / Blue Buddha


Harrastelijabändistä Nurmeksen elmun aktiivikauden jälkeen Helsinkiin opiskelemaan maantiedettä muutamaksi vuodeksi, josta siirtyminen vuonna 1988 agentiksi ollen samalla vuosina 89-90 Vanhan ohjelmavastaavana, sieltä jatkaen agenttina olemista laajentaen kuitenkin työnkuvaa 90-luvulla manageriksi ja jatkaen tällä samalla tiellä edelleenkin.


Osallistuu keskusteluun

Hulluuden Highway – Artistin jaksaminen ja mielenterveys
To 13.2. klo 14:15 - 15:00
SeminaarisaliKauko Röyhkä

,


Kauko Röyhkä on tehnyt rockmusiikkia ja kaunokirjallisuutta vuodesta 1980, hän on ollut mukana yli neljälläkymmenellä levyllä. Suurin osa niistä koostuu Röyhkän omista lauluista, hän tekee sekä sävellykset että suomenkieliset sanoitukset. Tunnetuimpia biisejä ovat Lauralle, Paska kaupunki, Paha maa ja Helvetti. Röyhkä on elättänyt itsensä ja perheensä musiikillaan ja kirjoillaan. Muodit ovat vaihtuneet moneen kertaan näiden neljänkymmenen vuoden aikana, mutta hänen oma kamansa on pysynyt melko samanlaisena. Nytkin työn alla on erilaisten kokoonpanojen kanssa kolme-neljä albumia.


Osallistuu keskusteluun

Whole lotta integrity
La 15.2. klo 13:50-14:50Kirsikka Ruohonen, Rap-artisti Adikia

Muusikko, kuvataiteilija,


Adikia julkaisi esikoissinkkunsa "Paha Narttu" Rutilus Musiikkimedian kautta vuonna 2017, jonka jälkeen hän on julkaissut kaksi EP:tä ja tällä hetkellä tekee debyyttialbumiaan. Hän oli mukana D.R.E.A.M.-dj duo Taika Mannilan ja Lina Schifferin kokoamassa D.R.E.A.M.G.I.R.L.S -showkokonaisuudessa. Hän tekee myös podcastia, klubeja sekä open mic -iltoja yhdessä Nora Hornin eli rap-artisti Mon-Salan kanssa Matriarkaatti -nimen alla.


Osallistuu keskusteluun

Täältä tulee feministinen rap
Pe 14.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliLaura Vähähyyppä

Toimittaja, Radio Rock / Nelonen Media


Laura Vähähyyppä on päätynyt Radio Rockille Ylen kautta vajaa 10 vuotta sitten. Keskusteluohjelmat ovat lähinnä Vähähyypän sydäntä.


Osallistuu keskusteluun

Keynote-haastattelu: Walter Hoeijmakers, Roadburn Festival (NL)
Pe 14.2. klo 12:15 - 13:00
SeminaarisaliLinda Vermaat

Director, Innofest


Linda has a curious mind, is quite talkative, loves to eat with her hands and dislike indifference. People who go above and beyond to challenge the status quo inspire Linda. Her search for these individuals has instigated the Slow Food Youth Network, Professionals Rebel & TwentieFour. These experiences have made Linda the perfect fit for the new director of Innofest.


Osallistuu keskusteluun

Tapahtumista buustia bisnekselle - Innofest making future better
To 13.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliMaarit Kinnunen

Tutkija, LiveFIN & MTI, Lapin yo


Maarit Kinnunen valmistui festaritohtoriksi vuonna 2018. Tätä nykyä hän kirjoittaa tutkimusartikkeleita Festaribaron ja LiveFIN ry:n kyselyaineistoista. Viimeisintä artikkelia ollaan julkaisemassa Metal Music Studies -journaliin ja se käsittelee Tuskan kävijöitä.


Osallistuu keskusteluun

Live-kentän toimialabarometri: "Tuotamme mielihyvää"
To 13.2. klo 11:00 - 11:45
Seminaarisali

Nuorten suusta: "Ei kiinnosta muut kun lätkä ja tylleröt"
Pe 14.2. klo 14:15 - 15:00
SeminaarisaliMari Viertola

Talouspäällikkö/sihteeri/tuottaja , Nummijärven Maatalousjärjestö ry / Nummirock


Nummirockin tuottaminen ja sen talousasioiden hoitaminen ovat kuuluneet tiiviisti Viertolan elämään jo viimeiset 20 vuotta ja koska tapahtuma tuotetaan edelleen talkoovoimin, päivätyökseen hän pyörittää parinkymmenen hengen tilitoimistoa. Musiikin parissa Viertola on toiminut koko elämänsä, joko itse soittaen/laulaen, yhdistystoiminnan kautta tai tapahtumia järjestäen. Omassa aktiivisessa elämässä parasta Viertolan mielestä on ihmiset ja se, että välillä pääsee myös itse lavalle keikkailemaan oman bilebändin eli Nummirock Ensemblen kanssa, jossa hän soittaa bassoa.


Osallistuu keskusteluun

Festarisimulaatio 4.0
Pe 14.2. klo 10:30 - 11:45
SeminaarisaliMarko Kivelä

Toiminnanjohtaja Selmu ry, Toimitusjohtaja Seinäjoki Festivals Oy (Provinssi)


Elävää musiikkia vuodesta 1976. Vahva hevitausta, nykyään uppoaa lähinnä kaikki muu. Vastaa yllämainittujen työtehtävien lisäksi Rytmikorjaamon ohjelmiston buukkauksesta sekä oman levy-yhtiön pyörittämisestä. Suosikkiasioita ovat jäätelö, kissat ja jalkapallo. Vähiten suosikkeja ovat korianteri, kova tuuli ja öykkärit.


Osallistuu keskusteluun

Voiko tapahtumakaupungin kesä ylikuumentua? Case: Seinäjoki
Pe 14.2. klo 15:00 - 15:45
Silent-sali

Biisigrilli
La 15.2. klo 15:00 - 16:00Matti Markkola

Senior Digital Manager, Fazer Makeiset / Nelonen Media Live


Entinen media-alan ihminen (Ilta-Sanomat jne.) ja musamedialainen (Nuorgam, Rumba, Suosikki…) on pian entinen karkkimarkkinoija (Fazer) ja tuleva Nelonen Media Liven markkinointipäällikkö.


Osallistuu keskusteluun

Managerihaastattelussa Aki Roukala
Pe 14.2. klo 13:15 - 14:00
SeminaarisaliMatti Mikkola

tuottaja, Muusikko, säveltäjä


Matti Mikkola on tinkimättömyydestään tunnettu muusikko, säveltäjä ja tuottaja. Muusikkona hänet tunnetaan parhaiten Tehosekoitin-yhtyeen perustajajäsenenä ja Saimaa-yhtyeen perustajajäsenenä. Musiikkia Mikkola on säveltänyt ja tuottanut lukuisille suomalaisille eturivin artisteille (mm. Pyhimys, Ellips, Laura Närhi) sekä tv- ja elokuvatuotantoihin.


Osallistuu keskusteluun

Whole lotta integrity
La 15.2. klo 13:50-14:50Mikko Tamminen

Biisinkirjoittaja, Tuottaja


Tamminen on kokenut tuottaja ja biisinkirjoittaja, jonka kädenjäljen on voinut kuulla viime vuosina useiden huippuartistien kuten Kaija Koon, Robinin, Teflon Brothersien ja Jari Sillanpään kappaleilla. Edelleen keikkailevana Setä Tamunakin tunnettu Tamminen on myös pioneeri suomalaisen kirjoitus- ja tuotantotaidon viemisessä kansainvälisille markkinoille ja hän onkin yksi maamme kokeneimpia kansainvälisillä areenoilla toimivia ammattilaisia. Tamminen on vaikuttanut lukuisilla julkaisuilla ympäri maailmaa ja hänen musiikkiaan on julkaistu kymmenissä maissa niin Euroopassa kuin Aasiassakin.


Osallistuu keskusteluun

Biisigrilli
La 15.2. klo 15:00 - 16:00Ninni Suni

Väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto


Suni on  käytännöllisen filosofian väitöskirjatutkija Helsingin yliopistosta. Väitöskirjassaan hän tutkii muun muassa, miten persoonallisuus ja arvot paljastuvat toiminnassa ja uskomuksissa, voiko ihminen olla vastuussa omista uskomuksistaan tai ikävistä asenteistaan, ja tuleeko ihmisen tietää, mikä on oikein, ollakseen hyvä tyyppi.


Osallistuu keskusteluun

Do the Right Thing - Onko bisneksellä moraalia?
To 13.2. klo 13:15 - 14:00
SeminaarisaliOskari Onninen

Toimittaja, kriitikko, Freelancer


Oskari Onninen on toimittaja ja kriitikko, joka kirjoittaa pop-musiikista ja muistakin aiheista muun muassa Helsingin Sanomiin, Imageen ja Suomen Kuvalehteen. Hän työskentelee valtion taiteilija-apurahalla vuodet 2018–2020.


Osallistuu keskusteluun

Do the Right Thing - Onko bisneksellä moraalia?
To 13.2. klo 13:15 - 14:00
SeminaarisaliPanu Hattunen

Promoottori, Ilosaarirock / Ravintola Kerubi


No onhan tässä tullut näitä hommia jo vähän tehtyä. Mutta koko ajan on oltava kartalla ja opittava uutta. Se on mukavaa se. Terkkuja tutuille.


Osallistuu keskusteluun

Live-kentän toimialabarometri: "Tuotamme mielihyvää"
To 13.2. klo 11:00 - 11:45
SeminaarisaliPetteri Karri

Production Manager, iProd Oy , Finnish Metal Events Oy, SunEffects Oy


Toiminut tuotantopäällikkönä ja teknisenä tuottajana eri festareilla ja tapahtumissa ysäreiltä tähän päivään, ja jatkuu...Mm. Provinssi, Tuska, Flow, Pori Jazz ym. Toimii tällä hetkellä mm. kasvuyritystapahtuma Slushin teknisenä tuottajana sekä Tuskan tuotantopäällikkönä.


Osallistuu keskusteluun

Festarisimulaatio 4.0
Pe 14.2. klo 10:30 - 11:45
SeminaarisaliPia Hunnakko

Uutispäällikkö, Ilkka-Pohjalainen


Pia Hunnakko on pomohommiin joutunut journalisti, joka osaa yhä kirjoittaa! Hunnakon toimialan murros on valtava. Hän hakee MARSista rakennuspuita sen ymmärtämiseen, sillä musiikkibisneksessä on paljon samaa kuin mediabisneksessäkin.


Osallistuu keskusteluun

Voiko tapahtumakaupungin kesä ylikuumentua? Case: Seinäjoki
Pe 14.2. klo 15:00 - 15:45
Silent-saliPiia Lääveri

Vastaava tuottaja, Ruisrock


Lääveri työskentelee mielestään Suomen kivoimmassa työpaikassa eli Ruisrockin vastaavana tuottajana. Sitä ennen hän on työskennellyt useiden Suomen isoimpien tapahtumien, kuten Helsingin Juhlaviikkojen, Lux Helsingin ja Flow Festivalin tuotannossa. Lääveri on myös mukana LiveFin ry:n hallituksessa ja hänen mielestään on mahtavaa työskennellä suomalaisen live-musiikin kentän kehityksen parissa myös sitä kautta. Vapaa-ajalla harrastaa gradun kirjoittamista ja leikkimistä lapsen kanssa. Festareilla käyminen kuuluu myös lempparipuuhiin!


Osallistuu keskusteluun

Miten liveala voi?
Pe 14.2. klo 13:00 - 13:45
Silent-saliPiia Viitanen

Laulaja-lauluntekijä, Viitasen Piia


Viitasen Piia on sosiaalialalta lauluntekijän työhön loikannut lauluntekijä ja muusikko, jota kiehtoo luonto ja ihmisyys, sekä lauluissa että niiden ulkopuolella. Viitanen on julkaissut yhtyeensä kanssa neljä kriitikoiden ylistämää albumia, joista viimeisin Meidän jälkeemme hiljaisuus julkaistiin syyskuussa 2019. Albumi on ehtinyt keräämään Emma-ehdokkuuden, Aux-ry:n Vuoden paras single ja Vuoden paras albumi -palkinnot, sekä paikan Helsingin Sanomien vuoden 2019 parhaiden levyjen joukossa. Viitasen Piia keikkailee aktiivisesti sekä soolona, että koko kuusihenkisellä yhtyeellään.


Osallistuu keskusteluun

State of independence
La 15.2. klo 12:10-13:10Raine Pulkkinen

Promoottori/ohjelmistovastaava + tiedottaja/markkinointivastaava, Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry / Tanssisali Lutakko


Trukinkuljettajasta levykaupan kautta Suomen parhaan keikkapaikan promoottoriksi, Lutakossa Pulkkinen aloitti vapaaehtoisena 2003, palkattuna 2012. Koulutukseltaan hän on ylioppilas eli yhteenkään työtehtävistä ei ole koulutusta (ei edes trukkikorttia). Intohimo korvaa koulutuksen.


Osallistuu keskusteluun

Nuorten suusta: "Ei kiinnosta muut kun lätkä ja tylleröt"
Pe 14.2. klo 14:15 - 15:00
SeminaarisaliRauha Kyyrö

Hallituksen puheenjohtaja, Fullsteam


Rauha Kyyrö on Fullsteam-yhtiöiden perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.


Osallistuu keskusteluun

Do the Right Thing - Onko bisneksellä moraalia?
To 13.2. klo 13:15 - 14:00
SeminaarisaliReeta Pankka

Tapahtumatuottaja, ohjelmapäällikkö, tj, TMH Productions Oy, LPRHC Fest, Bar Loose


Reeta Pankka soittanut ja järjestänyt ug-keikkoja parisenkymmentä vuotta. Valmistuttuaan kulttuurituottajaksi hän perusti ystävänsä kanssa tapahtumatuotantofirman ja muutti harrastuksensa ammatiksi. He tuottavat mm. LPRHC Festiä ja Bar Loosen keikat. Lisäksi Pankka soittaa bassoa Nykyaika- ja God Given Ass-yhtyeissä. Alakulttuurit ja kotikutoinen säätäminen ovat edelleen lähellä sydäntä.


Osallistuu keskusteluun

Samassa veneessä - Yhteisöllisyys omaehtoisessa tekemisessä
To 13.2. klo 15:00 - 15:45
Silent-saliRenaz Ebrahimi

Toimittaja, DJ, aktivisti, Random Life


Ebrahimi on järjestötaustainen toimittaja, jonka työssä yhdistyy aktivismi ja rakkaus musiikkiin. Toiminut media-alalla freelance toimittajana 7 vuotta. Toteuttanut monipuolisesti erilaisia projekteja eri media-alustoille, joista radio on ollut suurin ja tärkein.


Osallistuu keskusteluun

Täältä tulee feministinen rap
Pe 14.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliSalla Vallius

Toiminnanjohtaja, LiveFIN ry


Kaikki alkoi Lepakon lattialta Tyrävyön keikalta. Työ Nosturin tuottajana, sihteerihommat klubiliitossa ja monenlaiset pestit eri festivaaleilla ovat marinoineet persoonallisen urapolun. Viime vuodet Vallius on luotsannut LiveFIN ry:tä, jossa hän saa tehdä työtä elävän musiikin toimintaedellytysten parantamiseksi yhdessä alan keskeisten toimijoiden kanssa.


Osallistuu keskusteluun

Live-kentän toimialabarometri: "Tuotamme mielihyvää"
To 13.2. klo 11:00 - 11:45
Seminaarisali

Nuorten suusta: "Ei kiinnosta muut kun lätkä ja tylleröt"
Pe 14.2. klo 14:15 - 15:00
SeminaarisaliSamppa Rinne

Ohjelmapäällikkö, Tampere-talo


Rinne oli Lahdessa Sibeliustalossa n. 15 vuotta, meni harjoittelijana sisään – eteni ääniteknikon kautta tuottajaksi ja lähti ohjelmapäällikkönä pois. Rinne siirtyi Tampere-taloon ohjelmapäälliköksi 2019 toukokuussa. Samalla kun hän on toiminut taloissa – hän on tehnyt mm. Kaupungin äänet festivaalia, tehnyt musaa ja pyörittänyt pientä levy-yhtiötä (Meiän musiikki / Dödstil).


Osallistuu keskusteluun

Miten liveala voi?
Pe 14.2. klo 13:00 - 13:45
Silent-saliSatumaa Veikkola

Toiminnanjohtaja, Rytmi-instituutti


Veikkola on koulutukseltaan Muusikko (AMK), pedagogi ja valtuutettu CVT -laulunopettaja. Hänellä on monipuolinen kokemus musiikkialalta muusikkona, musiikintekijänä, kouluttajana ja johtavissa tehtävissä toimimisesta.


Osallistuu keskusteluun

Whole lotta integrity
La 15.2. klo 13:50-14:50

State of independence
La 15.2. klo 12:10-13:10Taina Ronkainen

Projektipäällikkö, Tapahtuma- ja markkinointiyksikkö, BusinessOulu


Musa- ja leffafani, joka onnistui yhdistämään molemmat intohimonsa 15 vuoden ajan Oulun Musiikkivideofestivaalien johdossa, ja oli paikalla silloinkin, kun oululaisen taideoppilaitoksen vintillä päätettiin perustaa kansainvälistä hurmosta yhä herättävä Ilmakitaransoiton MM-kisat. Tapahtumatuotannon lisäksi CV:stä löytyy töitä kulttuuri- ja uutistoimittajan pesteistä animaatiotuottajan tehtäviin. Viime vuodet vedellyt tapahtumiin liittyviä projekteja Oulun kaupungilla, meneillään tapahtumien ympäristöhanke Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki.


Osallistuu keskusteluun

Tapahtumista buustia bisnekselle - Innofest making future better
To 13.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliTiinä Käpylä

Freelancer, tutkija, tietokirjoittaja, Turun yliopisto, musiikkitiede


Tiina Käpylä on musiikkitieteen tohtori ja populaarimusiikintutkija Turun yliopistosta. Hän on Freelancer -tuottajana tehnyt töitä mm. Turku FemFestillä, Turku Band Festivalilla ja Musiikkimuseo FAMEssa. Tietokirjoittajana hänellä on nyt työn alla kirjaprojekti työnimellä Lailasta Almaan, suomalainen populaarimusiikkikenttä naistoimijoiden silmin.


Osallistuu keskusteluun

Nuorten suusta: "Ei kiinnosta muut kun lätkä ja tylleröt"
Pe 14.2. klo 14:15 - 15:00
SeminaarisaliTimo Ristimäki

Tuottaja, Tangomarkkinat ja Kuninkuusravit


Noin 40 vuoden kokemus tapahtumista (Provinssi, Tangot, Vauhtiajot, Solar Sound, Vasa open air, Vaasa Festival, lentonäytöksiä, erilaisia urheilutapahtumia, messuja ja konsertteja). Toiminut tuottajana, turvallisuuspäällikkönä ja oikeastaan vähän kaikessa mitä tapahtumiin liittyy. Ristimäki on urheillut koko ikänsä futista, kaukista, salibandyä ja nyt kuntoilee ihan vaan pitääkseni itsensä kunnossa.


Osallistuu keskusteluun

Tapahtumista buustia bisnekselle - Innofest making future better
To 13.2. klo 14:00 - 14:45
Silent-saliTommi Mäki

Promoottori / toimitusjohtaja, Nordic Live Productions OY / (Solar Sound, Vaasa Festival, Aura Fest)


Mäki on eri järjestöissä nuoruusvuosina toimiessaan kiinnostunut kovasti tapahtumien järjestämisestä. Vuonna 2013 hän perusti ensimmäisen festivaalin 21-vuotiaana yhdessä yhtiökumppaneidensa kanssa. Sittemmin he ovat niin yritysostoin kuin uutta luomalla rakentaneet lukuisia festivaaleja Suomessa. Tunnetuimpia brändejä ovat Solar Sound Festival, Vaasa Festival, Aura Fest sekä Polar Sound Festival. Mäki toimii myös aktiivisesti politiikassa ja hän on Kokoomuksen toinen varakansanedustaja Vaasan vaalipiiristä.


Osallistuu keskusteluun

Voiko tapahtumakaupungin kesä ylikuumentua? Case: Seinäjoki
Pe 14.2. klo 15:00 - 15:45
Silent-saliToni Kurkimäki

DJ, artisti, tapahtumien ja musiikin tuottaja


90-luvun alkupuolella uransa aloittanut Toni Kurkimäki tunnetaan DJ:nä, artistina sekä tapahtumien ja musiikin tuottajana. Kurkimäki on elektronisen musiikin ja klubikulttuurin asiantuntija, joka toimii nykyään koulutussuunnittelijana ja opettajana Rytmi-instituutin Beatskill-koulutuksessa. Hänen tuottamiinsa tapahtumiin kuuluvat mm. Fiksaatio, Fantasia, Summerdance ja DJW - DJ Weekend. Artistina Kurkimäki on vaikuttanut kokoonpanoissa kuten Syna, DeCall ja Deck Jagger. Useissa ysäri- ja retrotapahtumissa Kurkimäki soittaa levyjä nimellä DJ Tony.


Osallistuu keskusteluun

Keynote-haastattelu: Darude
Pe 14.2. klo 15:15 - 16:00
Seminaarisali

Marginaalimusiikista valtavirtaa
La 15.2. klo 11:00-12:00

Biisigrilli
La 15.2. klo 15:00 - 16:00Tuomo Tähtinen

Toimitusjohtaja , Fullsteam Agency


Ennen loikkaa livebisnekseen Tuomo työskenteli musiikkiviennin parissa Music Finlandin toiminnanjohtajana. Kokemusta on kertynyt myös levy-yhtiömaailmasta mm. Warner Musicilta. Tuomolla on MBA-tutkinto Aalto-yliopistosta ja BA Music Management Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta.


Osallistuu keskusteluun

Miten liveala voi?
Pe 14.2. klo 13:00 - 13:45
Silent-saliVeera Rusanen

, Tiketti


Tapahtuma-alalle 2001 Tiketin kautta sukeltanut Veera Rusanen on keskittynyt tapahtumien markkinointiin. Hän johtaa Tiketin markkinointitiimiä ja on aiemmin toiminut markkinointipäällikkönä erilaisille keikoille ja konserteille pienistä klubeista stadioneille.


Osallistuu keskusteluun

Stadionpaneeli 2020
To 13.2. klo 15:15 - 16:00
SeminaarisaliVille Koivisto

Tuotantopäällikkö / Freelance-tuottaja, Provinssi / Eipä Vissiin Tuotannot (mm. Bailantai, Stadionation)


Koivisto kävi Lutakossa 2009-2015 koulun sivarista tuottajaksi ja tästä festivaalituottajaksi koska työ etsi tekijää. Sittemmin hän on löytänyt itsensä Provinssi-festivaalin tuotantopäällikkyyden lisäksi massatapahtumien tuottajan roolista (Valot Sammuu 2018 & Ed Sheeran 2019). Tällä hetkellä työpöydällä ovat Provinssi sekä Olympiastadionilla ensi kesänä järjestettävät Bailantai ja Stadionation -konsertit. Eipä Vissiin!


Osallistuu keskusteluun

Festarisimulaatio 4.0
Pe 14.2. klo 10:30 - 11:45
SeminaarisaliVille Virtanen, Darude

DJ, Musiikkituottaja


Ville Virtanen eli Darude on elektronisen tanssimusiikin tunnetuin suomalainen. Hän on julkaissut musiikkia vuodesta 1995. Vuonna 2000 julkaistu ensimmäisen studioalbumi oli Before the Storm, jonka maailmanlaajuiseksi kestohitiksi nousi single Sandstorm.


Osallistuu keskusteluun

Keynote-haastattelu: Darude
Pe 14.2. klo 15:15 - 16:00
SeminaarisaliWalter Hoeijmakers

Artistic Director , Roadburn Festival


Walter Hoeijmakers organised hard rock and metal shows from the mid-'80’s to the early-'90s, and he ended up as a professional music journalist next to his job as a social worker. He wrote at the time about the emerging stoner and doom underground, and Roadburn, which began as website, came out of this focus. Roadburn Festival started in 1999, and as Artistic Director, Walter consider it his mission to constantly challenge the very notion of what "heavy" means in music, and champion scene-defining and scene-defying bands and artists alongside up-and-comers who blur the boundaries between styles.


Osallistuu keskusteluun

Keynote-haastattelu: Walter Hoeijmakers, Roadburn Festival (NL)
Pe 14.2. klo 12:15 - 13:00
SeminaarisaliZachris Sundell

Pääpromoottori, Live Nation Finland


Live Nationin leivissä työskentelevä Sundell on promoottorin uransa aikana tuonut Suomeen monia suurkonsertteja ja isoja artisteja. Sundellin ansiosta Suomessa on nähty mm. Bob Dylan ja Ariana Grande.


Osallistuu keskusteluun

Stadionpaneeli 2020
To 13.2. klo 15:15 - 16:00
Seminaarisali